National Institutes of Health, Bethesda/ Maryland, USA

https://www.nih.gov

Het National Institutes of Health (NIH) is een instelling van de federale overheid van de Verenigde Staten. Het NIH bestaat uit een groot aantal instituten en centra. Deze leggen zich alle op geneeskundig onderzoek toe. In de verschillende instituten wordt naar verschillende ziekten onderzoek gedaan, ieder instituut heeft zijn eigen specialisme. De verschillende centra zijn in de verschillende aspecten, die met de geneeskunde samenhangen, gespecialiseerd. Bijvoorbeeld in de informatietechnologie, toegespitst op de geneeskunde. De hoofdvestiging en de meeste andere instituten zijn in Bethesda, in de deelstaat Maryland, gevestigd. De National Library of Medicine NLM, onderdeel van de NIH, is 's werelds grootste medische bibliotheek.  (bron wikipedia)

Wij gaan met onze dochter naar Dokter Steven Holland toe. Hij is gespecialiseerd in / en doet onderzoek naar het Gata2 deficiency:  Emberger.
Deze ziekte kan zich op verschillende manieren uiten: Leukemie, lymfe-oedeem, immunodeficiëntie en hematologische aandoeningen.
Het NIH bied ons als behandeling voor deze ziekte een beenmergtransplantatie of een stamceltransplantatie aan.